“Dutch : GroenLinks wil open source in ICT-opleidingen”

Op nu.nl is een artikel te lezen over GroenLink welke graag studenten en leerlingen met een ICT-opleiding al tijdens de studie kennis wil laten maken met open source software.
Daar de studenten op dit moment voornamelijk kennis opdoen van de software van de grotere spelers in de markt, willen ze gaan kijken of ze dit niet kunnen gaan verplaatsen naar de open source markt.

Bij mijn huidige werkgevener ‘IT-eye’ begint de focus ook steeds meer te verplaatsen naar de open source wereld. Een goed voorbeeld is het seminar wat vandaag en volgende week wordt gehouden ‘Zijn Open Standaarden en Open Source Software de toekomst?’.
Vanuit de overheids klandizie komt ook steeds meer de vraag om onderzoek te doen naar open source varianten voor betaalde componenten die momenteel bij bv gemeentes zijn ingezet. Een goed voorbeeld is een huidige poc waar ik mee bezig ben waarin we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van Mule ESB.

Zeker in de huidige tijd van ‘economische crisis’ verleggen niet alleen de klanten maar ook de ontwikkelbedrijven zelf hun werkgebied naar open source.
De bestedingen voor nieuwe projecten vindt langzaam aan zijn vlucht ook weer enigzins omhoog, dus langzaam aan zullen de nieuwe projecten op dit gebied ook weer opgestart worden.

Mooie kansen voor bedrijven om software in te zetten met een brede community achter zich en welke ook nog eens velen malen voordeliger of gratis zal zijn.
Daarnaast voor ons ontwikkelaars een mooie kans om mee te gaan in de huidige marktontwikkelingen en de kennis uit te breiden of te verleggen naar open source.

Advertisements

About Eric Elzinga
Eric Elzinga I'm an integration consultant located in The Netherlands. Mainly doing projects based on Oracle integration stacks (Oracle SOA Suite/Oracle Service Bus (OSB)), Java development, and opensource integration products.

One Response to “Dutch : GroenLinks wil open source in ICT-opleidingen”

  1. Pingback: "Dutch : GroenLinks wil open source in ICT-opleidingen" | Oracle .. Java .. OpenSource .. SOA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: